Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z serkiem mascarpone i porzeczkami"
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 62
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 73
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 152
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 96
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 62
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 73
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 152
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 96
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Masa: śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę stop na parze. Lekko ostudź, dodaj do śmietany, wymieszaj. Dodaj serek mascarpone, delikatnie połącz. Masę schłodź.
Ciastem wylep okrągłą formę (śr. 27 cm), ponakłuwaj. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C. Ostudź. Rozsmaruj krem, ułóż oczyszczone porzeczki. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie