Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z serkiem mascarpone i porzeczkami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2378
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4494
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1520
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 450
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2378
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4494
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1520
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 450
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Ciasto: zagnieć. Ciasto owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Masa: śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę stop na parze. Lekko ostudź, dodaj do śmietany, wymieszaj. Dodaj serek mascarpone, delikatnie połącz. Masę schłodź.
Ciastem wylep okrągłą formę (śr. 27 cm), ponakłuwaj. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C. Ostudź. Rozsmaruj krem, ułóż oczyszczone porzeczki. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie