Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z sucharkami i płatkami migdałowymi"
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Składniki
Przepis przysłała Joanna Gniot z Koronowa
Biszkopt: ubij białka. Dodaj żółtka oraz pozostałe . Upiecz, przekrój na 2 placki.
Suchary zmiel, wymieszaj z kremem czekoladowym. Rozłóż na dnie formy. Ułóż krążek ciasta, przykryj odcedzonymi wiśniami.
W półtorej szklanki soku wiśniowego namocz, rozpuść żelatynę. Półtorej szklanki soku wiśniowego zmiksuj z bitą śmietaną. Połącz z żelatyną. Rozsmaruj na wiśniach. Przykryj drugim ciastem. Udekoruj ubitą kremówką i płatkami migdałowymi. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 95 min, ilość porcji 15, cena za porcję 2,10 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie