Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z truskawkami i wiórkami kokosowymi"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 243
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4931
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4824
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44862
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 243
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4931
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4824
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44862
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Składniki
Biszkopt: białka ubij z solą, dodaj cukier, żółtka, obie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Wsyp wiórki kokosowe, połącz. Piecz 20 min w 190°C.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem, zagęstnikami i bitą śmietaną. Wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj. Posmaruj ciasto (możesz je skropić ponczem cytrynowym – sok cytrynowy utrzyj z cukrem i gorącą wodą, ostudź). Truskawki pokrój, ułóż na cieście. Zalej tężejącymi galaretkami (rozpuszczonymi w 300 ml wody). Schłodź.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie