Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z truskawkami i wiórkami kokosowymi"
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 25
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 196
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 25
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 196
Składniki
Biszkopt: białka ubij z solą, dodaj cukier, żółtka, obie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Wsyp wiórki kokosowe, połącz. Piecz 20 min w 190°C.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem, zagęstnikami i bitą śmietaną. Wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj. Posmaruj ciasto (możesz je skropić ponczem cytrynowym – sok cytrynowy utrzyj z cukrem i gorącą wodą, ostudź). Truskawki pokrój, ułóż na cieście. Zalej tężejącymi galaretkami (rozpuszczonymi w 300 ml wody). Schłodź.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie