Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 440
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 115
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5482
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1090
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 427
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1164
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 440
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 115
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5482
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1090
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 427
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1164
Składniki
Czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej,kiedy sie rozpusci odstawiamy na bok dodajemy maslo i mieszamy do puki maslo sie nierozpusci.Z 4 jajek odzielamy zoltka od bialek,do zoltek dodajemy 2 pozostale jajaka, 5 lyzek(100g)cukru i kieliszek rumu/spirytusu mieszamy dodajemy mase z czekolady mieszamy dalej.Bialka ubijamy na sztywna piane pod koniec ubijania dodajemy 6 lyzek(125g)cukru,powoli laczymy z zoltkami i czekolada.Dno tortownicy smarujemy maslem i wykladamy pergaminem wylewamy mase.Pieczemy 40minut w temperaturze 180stopni.Po upieczeniu ciasto zapada sie na srodku bez znaczenia czy zostanie w piekarniku czy wyjmie sie je.Pozostawic do ostygniecia w tym czasie ubic bita smietane i wylozyc srodek ciasta i gotowe Zycze smacznego!!!!!!!!