Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej,kiedy sie rozpusci odstawiamy na bok dodajemy maslo i mieszamy do puki maslo sie nierozpusci.Z 4 jajek odzielamy zoltka od bialek,do zoltek dodajemy 2 pozostale jajaka, 5 lyzek(100g)cukru i kieliszek rumu/spirytusu mieszamy dodajemy mase z czekolady mieszamy dalej.Bialka ubijamy na sztywna piane pod koniec ubijania dodajemy 6 lyzek(125g)cukru,powoli laczymy z zoltkami i czekolada.Dno tortownicy smarujemy maslem i wykladamy pergaminem wylewamy mase.Pieczemy 40minut w temperaturze 180stopni.Po upieczeniu ciasto zapada sie na srodku bez znaczenia czy zostanie w piekarniku czy wyjmie sie je.Pozostawic do ostygniecia w tym czasie ubic bita smietane i wylozyc srodek ciasta i gotowe Zycze smacznego!!!!!!!!