Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 62
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2091
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 29
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 62
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2091
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 29
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 35
Składniki
Czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej,kiedy sie rozpusci odstawiamy na bok dodajemy maslo i mieszamy do puki maslo sie nierozpusci.Z 4 jajek odzielamy zoltka od bialek,do zoltek dodajemy 2 pozostale jajaka, 5 lyzek(100g)cukru i kieliszek rumu/spirytusu mieszamy dodajemy mase z czekolady mieszamy dalej.Bialka ubijamy na sztywna piane pod koniec ubijania dodajemy 6 lyzek(125g)cukru,powoli laczymy z zoltkami i czekolada.Dno tortownicy smarujemy maslem i wykladamy pergaminem wylewamy mase.Pieczemy 40minut w temperaturze 180stopni.Po upieczeniu ciasto zapada sie na srodku bez znaczenia czy zostanie w piekarniku czy wyjmie sie je.Pozostawic do ostygniecia w tym czasie ubic bita smietane i wylozyc srodek ciasta i gotowe Zycze smacznego!!!!!!!!