Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe torciki z agrestem"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22644
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44840
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 714
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22644
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44840
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 714
Składniki
Z mąki, 3/4 szklanki cukru pudru, cukru waniliowego, jajka i masła zagnieć ciasto. Przykryj je i schłodź przez 30 minut. Wysmaruj tłuszczem 8 foremek (o średnicy ok. 12 cm).
Ciasto rozwałkuj na stolnicy i wykrój kółeczka o średnicy 14 cm. Włóż je do foremek, poprzekłuwaj widelcem w kilku miejscach. Piecz w temperaturze 200° C przez 20 minut. Gdy się upieką, wyjmij je z foremek.
Gorzką i mleczną czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Posmaruj torciki najpierw ciemną, a potem mleczną czekoladą.
Oczyść agrest, opłucz, posyp resztą cukru pudru, cukrem waniliowym i zalej 150 ml wody. Gotuj przez chwilkę. Wymieszaj mąkę ziemniaczaną w 4 łyżkach wody i dodaj do agrestu. Gotuj przez chwilkę, wystudź.
Truskawki pokrój, ułóż je na torcikach. Przed podaniem posyp deser pokruszonymi bezami.
Czas przygotowania: ok. 50 min. Cena porcji: ok. 2 zł. Kalorie: porcja 500 kcal.
. Taki deser możesz też przyrządzić, zastępując agrest kulkami winogron. Wypróbuj wersje zarówno z ciemnymi, jak i jasnymi winogronami.Źródło: Na żywo