Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowo- karmelowe kulki"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19910
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3031
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4242
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19910
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3031
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4242
Składniki
Wrzuć do robota kuchennego 250 g czekoladowych ciasteczek. Przełóż rozdrobione ciastka do dużej miski i dodaj 380 g karmelu z puszki oraz 1/2 szklanki wiórków kokosowych. Wymieszaj dokładnie, tak by się połączyły.
Wyjmuj łyżeczką kawałki masy i w rękach formuj okrągłe kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Żeby masa nie przywierała ci do dłoni, zanurzaj je co jakiś czas w ciepłej wodzie.
Obtocz tak przygotowane czekoladowo-karmelkowe kuleczki w pozostałych wiórkach kokosowych. Następnie włóż przynajmniej na godzinę do lodówki, by kulki mocno się schłodziły.Źródło: Olivia