Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowo- karmelowe kulki"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7552
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 193
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2305
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7552
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 193
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2305
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Składniki
Wrzuć do robota kuchennego 250 g czekoladowych ciasteczek. Przełóż rozdrobione ciastka do dużej miski i dodaj 380 g karmelu z puszki oraz 1/2 szklanki wiórków kokosowych. Wymieszaj dokładnie, tak by się połączyły.
Wyjmuj łyżeczką kawałki masy i w rękach formuj okrągłe kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Żeby masa nie przywierała ci do dłoni, zanurzaj je co jakiś czas w ciepłej wodzie.
Obtocz tak przygotowane czekoladowo-karmelkowe kuleczki w pozostałych wiórkach kokosowych. Następnie włóż przynajmniej na godzinę do lodówki, by kulki mocno się schłodziły.Źródło: Olivia