Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowo- karmelowe kulki"
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 259
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 983
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 541
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 770
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 259
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 983
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 541
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 770
Składniki
Wrzuć do robota kuchennego 250 g czekoladowych ciasteczek. Przełóż rozdrobione ciastka do dużej miski i dodaj 380 g karmelu z puszki oraz 1/2 szklanki wiórków kokosowych. Wymieszaj dokładnie, tak by się połączyły.
Wyjmuj łyżeczką kawałki masy i w rękach formuj okrągłe kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Żeby masa nie przywierała ci do dłoni, zanurzaj je co jakiś czas w ciepłej wodzie.
Obtocz tak przygotowane czekoladowo-karmelkowe kuleczki w pozostałych wiórkach kokosowych. Następnie włóż przynajmniej na godzinę do lodówki, by kulki mocno się schłodziły.Źródło: Olivia