Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowo- karmelowe kulki"
Buraki mają wiele wspaniałych właściwości. Tym razem podane są ze wspaniałym...
Odsłon: 761
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 122
Buraki mają wiele wspaniałych właściwości. Tym razem podane są ze wspaniałym...
Odsłon: 761
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 122
Składniki
Wrzuć do robota kuchennego 250 g czekoladowych ciasteczek. Przełóż rozdrobione ciastka do dużej miski i dodaj 380 g karmelu z puszki oraz 1/2 szklanki wiórków kokosowych. Wymieszaj dokładnie, tak by się połączyły.
Wyjmuj łyżeczką kawałki masy i w rękach formuj okrągłe kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Żeby masa nie przywierała ci do dłoni, zanurzaj je co jakiś czas w ciepłej wodzie.
Obtocz tak przygotowane czekoladowo-karmelkowe kuleczki w pozostałych wiórkach kokosowych. Następnie włóż przynajmniej na godzinę do lodówki, by kulki mocno się schłodziły.Źródło: Olivia