Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowo- karmelowe kulki"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1298
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1298
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Składniki
Wrzuć do robota kuchennego 250 g czekoladowych ciasteczek. Przełóż rozdrobione ciastka do dużej miski i dodaj 380 g karmelu z puszki oraz 1/2 szklanki wiórków kokosowych. Wymieszaj dokładnie, tak by się połączyły.
Wyjmuj łyżeczką kawałki masy i w rękach formuj okrągłe kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Żeby masa nie przywierała ci do dłoni, zanurzaj je co jakiś czas w ciepłej wodzie.
Obtocz tak przygotowane czekoladowo-karmelkowe kuleczki w pozostałych wiórkach kokosowych. Następnie włóż przynajmniej na godzinę do lodówki, by kulki mocno się schłodziły.Źródło: Olivia