Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser serowo-biszkoptowy"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22756
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15132
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4851
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45426
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22756
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15132
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4851
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45426
Składniki
Wymieszaj w misce twaróg, kwaśną śmietanę, mleko, cukier i miąższ z laski wanilii. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż jasnymi biszkoptami. Pokrop rumem.
Odcedź morele. Pokrój je na kawałki i odłóż część do dekoracji. Żelatynę najpierw zalej zimną wodą, następnie, mieszając, podgrzej. Przestudzoną wymieszaj z masą twarogową.
Jedną trzecią masy wlej do formy i poukładaj na tym kawałki moreli. Następnie zalej połową pozostałej części masy i poukładaj ciemne biszkopty. Na wierzch wyłóż resztę kremu i rozłóż jasne biszkopty. Wstaw deser na kilka godzin do lodówki. Śmietanę ubij na sztywno. Napełnij nią worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką i udekoruj deser. Na wierzchu rozłóż morele i posyp startą czekoladą.
Czas przygotowania: 40 minut Cena porcji: ok. 3 zł Kalorie: porcja ok. 158 kcalŹródło: Na żywo