Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka na biszkoptach"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4220
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416680
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4220
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416680
Składniki
Galaretkę cytrynową i ametystową rozpuść oddziel nie w półtora szklanki gorącej wody, rubinową w szklance gorącej wody. Ostudź.
Owoce umyj, osusz, ew. pokrój na kawałki. Ułóż w lekko natłuszczonej misce (możesz ją natłuścić ręcznikiem papierowym nasączonym łyżką oleju), zalej galaretką cytrynową. Wstaw do lodówki do stężenia.
Do galaretki rubinowej wlej mleko, dokładnie wymieszaj, wylej na zastygniętą galaretkę cytrynową. Wstaw do lodówki.
Gdy masa lekko stężeje, wylej na nią tężejącą galaretkę ametystową, ułóż biszkopty (lekko wetknij je w galaretkę), wstaw do lodówki.
Kiedy stężeje, wyjmij i odwróć. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Udekoruj deser.
<strong>Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie