Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 310
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1040
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 310
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1040
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto na kruche.Włożyć do lodówki na 1 godz.W tym czasie obrać 1,5 kg jabłek, pokroić je w kostkę lub jak ktoś chce zetrzeć na tarce.Dodać cukru do smaku , aromat np. szarlotkowy, łyżkę mąki kartoflanej, 2 garstki rodzynek i wszystko wymieszać razem.Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkowa . Jedną część ciasta położyć na dużej blasze , wyłożyć jabłka i przykryć drugą częścią.Piec w temp. 200st. około 75 minut.SMACZNEGO!!!!!!!!!!