Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagociacho z lekkim kremem kokosowo-śmietankowym na puszystym jak chmurka biszkopcie. Pyszne, lekkie, puszyste, słoneczne, kokosowe i jagodowe, dla małych i dużych, idealne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1507
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1251
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1353
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1088
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1507
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1251
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1353
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1088
Składniki
Biszkopt ( typowa blaszka ok 20X30 cm lub rant lub tortownica 26 cm) Białka ubić na pianę, dodawać po łyżce cukru. Po dodaniu całego ubijać jeszcze 2-3 min, piana ma być sztywna i stabilna. Zmniejszyć obroty, dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i octem (po dodaniu proszku i octu żółtka się spienią). Dodać przesianą mąkę, wodę i olej, delikatnie wymieszać lub krótko zmiksować. Piec ok 25-30 min w temp 175 C.
Galaretka jagodowa Jagody krótko zagotować, tylko żeby puściły sok. Galaretkę dokładnie rozpuścić w 100 ml wrzątku i dokładnie wymieszać z jagodami. Pozostawić do wystudzenia i stężenia.
Krem kokosowo-śmietankowy Śmietankę ubić z mascarpone i cukrem pudrem, dodawać po łyżce skondensowanego mleczka kokosowego, ubijać krótko do połączenia. Wszystkie składniki powinny być schłodzone
Wystudzony biszkopt przekroić na 2 blaty. Na pierwszy wyłożyć tężejącą galaretkę, a następnie połowę kremu. Przykryć drugim blatem, wyłożyć pozostały krem, schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować owocami.