Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagociacho z lekkim kremem kokosowo-śmietankowym na puszystym jak chmurka biszkopcie. Pyszne, lekkie, puszyste, słoneczne, kokosowe i jagodowe, dla małych i dużych, idealne.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457756
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1464
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 587
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457756
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1464
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 587
Składniki
Biszkopt ( typowa blaszka ok 20X30 cm lub rant lub tortownica 26 cm) Białka ubić na pianę, dodawać po łyżce cukru. Po dodaniu całego ubijać jeszcze 2-3 min, piana ma być sztywna i stabilna. Zmniejszyć obroty, dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i octem (po dodaniu proszku i octu żółtka się spienią). Dodać przesianą mąkę, wodę i olej, delikatnie wymieszać lub krótko zmiksować. Piec ok 25-30 min w temp 175 C.
Galaretka jagodowa Jagody krótko zagotować, tylko żeby puściły sok. Galaretkę dokładnie rozpuścić w 100 ml wrzątku i dokładnie wymieszać z jagodami. Pozostawić do wystudzenia i stężenia.
Krem kokosowo-śmietankowy Śmietankę ubić z mascarpone i cukrem pudrem, dodawać po łyżce skondensowanego mleczka kokosowego, ubijać krótko do połączenia. Wszystkie składniki powinny być schłodzone
Wystudzony biszkopt przekroić na 2 blaty. Na pierwszy wyłożyć tężejącą galaretkę, a następnie połowę kremu. Przykryć drugim blatem, wyłożyć pozostały krem, schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować owocami.