Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagociacho z lekkim kremem kokosowo-śmietankowym na puszystym jak chmurka biszkopcie. Pyszne, lekkie, puszyste, słoneczne, kokosowe i jagodowe, dla małych i dużych, idealne.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36036
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36036
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
        
        
                Składniki
Biszkopt ( typowa blaszka ok 20X30 cm lub rant lub tortownica 26 cm) Białka ubić na pianę, dodawać po łyżce cukru. Po dodaniu całego ubijać jeszcze 2-3 min, piana ma być sztywna i stabilna. Zmniejszyć obroty, dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i octem (po dodaniu proszku i octu żółtka się spienią). Dodać przesianą mąkę, wodę i olej, delikatnie wymieszać lub krótko zmiksować. Piec ok 25-30 min w temp 175 C.
Galaretka jagodowa Jagody krótko zagotować, tylko żeby puściły sok. Galaretkę dokładnie rozpuścić w 100 ml wrzątku i dokładnie wymieszać z jagodami. Pozostawić do wystudzenia i stężenia.
Krem kokosowo-śmietankowy Śmietankę ubić z mascarpone i cukrem pudrem, dodawać po łyżce skondensowanego mleczka kokosowego, ubijać krótko do połączenia. Wszystkie składniki powinny być schłodzone
Wystudzony biszkopt przekroić na 2 blaty. Na pierwszy wyłożyć tężejącą galaretkę, a następnie połowę kremu. Przykryć drugim blatem, wyłożyć pozostały krem, schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować owocami.