Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto dla lubiących słodkości
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 445
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3917
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1353
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 445
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3917
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1353
Składniki
upiec cienki biszkopt:z białek ubić pianę,dodać cukier,żółtka,mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Piec ponad pół godziny.Gdy się upiecze,nie wyjmować z blachy,tylko poczekać aż nieco przestygnie.W litrze mleka rozpuścić masło,ugotować na nim 3 budynie.Przełożyć gotowe budynie na biszkopt.Na to ułożyć warstwę krakersów.Mleko skondensowane gotować 2 godziny (w puszce).Na 1 warstwę krakersów wylać ugotowane mleko skondensowane.Na to ułożyć druga warstwę krakersów.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i nałożyć na wierzch ciasta.Można posypać przez sitko kakao.Ciasto przechowywać w lodówce.