Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto dla lubiących słodkości
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
upiec cienki biszkopt:z białek ubić pianę,dodać cukier,żółtka,mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Piec ponad pół godziny.Gdy się upiecze,nie wyjmować z blachy,tylko poczekać aż nieco przestygnie.W litrze mleka rozpuścić masło,ugotować na nim 3 budynie.Przełożyć gotowe budynie na biszkopt.Na to ułożyć warstwę krakersów.Mleko skondensowane gotować 2 godziny (w puszce).Na 1 warstwę krakersów wylać ugotowane mleko skondensowane.Na to ułożyć druga warstwę krakersów.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i nałożyć na wierzch ciasta.Można posypać przez sitko kakao.Ciasto przechowywać w lodówce.