Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 226
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 226
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Składniki
Przygotować jasne ciasto. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem na puch, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć obie masy. Wylać do formy. Piec w temperaturze 190oC ok. 30 minut.
Ciemny biszkopt przygotować tak samo.
Kawę zaparzyć w 1/2 szkl. wody, przecedzić do garnka, dodać czekolady i wlać wódkę. Podgrzać do rozpuszczenia i wystudzić.
Ubić kremówkę, dodać cukier puder i dalej ubijać. Następnie dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Ciemny biszkopt przekroić, rozprowadzić połowę masy śmietanowej, na tym pokruszyć jasny biszkopt, polać masą czekoladową, rozprowadzić na to resztę śmietany i przykryć delikatnie ciemnym biszkoptem.Źródło: Twoje Imperium