Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki torcik malinowy"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Rozmroź maliny, lekko rozgnieć.
Ciasto: żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Wymieszaj z ubitymi białkami oraz mąką. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz ok. 5 min. w temp. 180°C. Ostudź biszkopt.
Żelatynę rozpuść w połowie szklanki wody. Ostudź.
Kremówkę ubij na sztywno. Serek wymieszaj z cukrem pudrem, potem z kremówką oraz skórką otartą z cytryny. Włącz mikser na najniższe obroty. Miksując, do masy serowej wlej żelatynę. Na koniec włóż maliny i wymieszaj. Masę serową wylej na ciasto. Wstaw je na 3 godziny do lodówki, aby stężało.
Pół czekolady rozpuść w kąpieli wodnej, resztę zetrzyj na tarce. Sernik polej czekoladą. Wierzch posyp wiórkami, startą czekoladą, udekoruj malinami.Źródło: Chwila dla Ciebie