Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najsmaczniejszych ciast mielonych, jakie do tej pory upiekłam. Ciasto jest przepyszne, co tu ukrywać, zawiera sporo masła, a wiadomo, że co maślane, to cudowne w smaku. Do tego świeżo zerwane maliny i odrobina płatków migdałowych, co w konsekwencji daje nam uwodzicielski maślano-malinowy zapach, który prowokuje do zjedzenia ciasta jeszcze na ciepło. Masa świetnie nada się również na muffinki, ale wówczas należy skrócić czas pieczenia. Ciasto, poza tym, że smaczne, posiada jeszcze jedną ważną zaletę. Jest niesamowicie proste do przygotowania. Ale to już chyba domena wszystkich placków mielonych ????
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45026
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 803
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45026
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 803
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 180⁰C. Masło miksujemy z cukrem na gładką masę. Dodajemy pojedynczo jajka, następnie przesianą mąkę z proszkiem i na końcu mleko. Tak przygotowaną masę przekładamy na blaszkę (u mnie forma średnicy 23 cm.) Na masę wykładamy maliny i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 30 min do zarumienienia ciasta. Najlepiej wykonać próbę patyczka, bo jak wiemy różne piekarniki mają różne możliwości.