Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli migdałów i karmelu.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 384
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1529
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8947
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 384
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1529
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8947
Składniki
Biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę ( wymiary: 38cmx23cm) piec w temp 180c ok. 30 minut.
Cukier, miód, mleko i masło wrzucić na patelnię ( głębszą), rozpuścić i wsypać płatki migdałowe. Ciągle mieszając smażyć 5 minut, aż zgęstnieje.
Śmietanę ubić, dodać cukier puder i letnią żelatynę ( rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody).
Śmietanę ubić dodać cukier puder, kakao i letnią żelatynę ( rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody).
Mleko w puszce gotować ok. 2,5 godziny. Przełożenie placka: biszkopt- mleko z puszki- masa migdałowa- masa biała - biszkopty- masa kakaowa- starta czekolada.