Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli migdałów i karmelu.
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 266
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 573
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1185
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 266
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 573
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1185
Składniki
Biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę ( wymiary: 38cmx23cm) piec w temp 180c ok. 30 minut.
Cukier, miód, mleko i masło wrzucić na patelnię ( głębszą), rozpuścić i wsypać płatki migdałowe. Ciągle mieszając smażyć 5 minut, aż zgęstnieje.
Śmietanę ubić, dodać cukier puder i letnią żelatynę ( rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody).
Śmietanę ubić dodać cukier puder, kakao i letnią żelatynę ( rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody).
Mleko w puszce gotować ok. 2,5 godziny. Przełożenie placka: biszkopt- mleko z puszki- masa migdałowa- masa biała - biszkopty- masa kakaowa- starta czekolada.