Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na tortownice średnica 24 cm. Piec w temp. 180°C około 20-30 minut. Gotowy biszkopt zostawic w tortownicy.
MASA POMARAŃCZOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na biszkopt.Odstawiamy do zastygnięcia.
MASA TRUSKAWKOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na masę pomarańczową.Odstawiamy do zastygnięcia.
MASA CYTRYNOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na masę truskawkową.Odstawiamy do zastygnięcia.
Galaretkę kiwi rozpuszczamy w 2 szklanka wody.Gdy zacznie tężec wylewamy na masę cytrynową. Odstawiam do całkowicego zastygnięcia.Gdy masy zastygną wyciągamy powoli ciasto z tortownicy.Następnie przecinamy na pół i bokami złańczamy razem tworzą motyla.Następnie rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody żelatynę. Kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy żelatynę.Gdy masa zacznie teżec robimy wzorki na torcie.Następnie z biszkoptu robimy brzuszek reszet dekorujemy według uznania ja udekorowałam galaretką