Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 497
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 96
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17877
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5762
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2935
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 497
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 96
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17877
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5762
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2935
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na tortownice średnica 24 cm. Piec w temp. 180°C około 20-30 minut. Gotowy biszkopt zostawic w tortownicy.
MASA POMARAŃCZOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na biszkopt.Odstawiamy do zastygnięcia.
MASA TRUSKAWKOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na masę pomarańczową.Odstawiamy do zastygnięcia.
MASA CYTRYNOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na masę truskawkową.Odstawiamy do zastygnięcia.
Galaretkę kiwi rozpuszczamy w 2 szklanka wody.Gdy zacznie tężec wylewamy na masę cytrynową. Odstawiam do całkowicego zastygnięcia.Gdy masy zastygną wyciągamy powoli ciasto z tortownicy.Następnie przecinamy na pół i bokami złańczamy razem tworzą motyla.Następnie rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody żelatynę. Kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy żelatynę.Gdy masa zacznie teżec robimy wzorki na torcie.Następnie z biszkoptu robimy brzuszek reszet dekorujemy według uznania ja udekorowałam galaretką