Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22769
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22769
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 743
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na tortownice średnica 24 cm. Piec w temp. 180°C około 20-30 minut. Gotowy biszkopt zostawic w tortownicy.
MASA POMARAŃCZOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na biszkopt.Odstawiamy do zastygnięcia.
MASA TRUSKAWKOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na masę pomarańczową.Odstawiamy do zastygnięcia.
MASA CYTRYNOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na masę truskawkową.Odstawiamy do zastygnięcia.
Galaretkę kiwi rozpuszczamy w 2 szklanka wody.Gdy zacznie tężec wylewamy na masę cytrynową. Odstawiam do całkowicego zastygnięcia.Gdy masy zastygną wyciągamy powoli ciasto z tortownicy.Następnie przecinamy na pół i bokami złańczamy razem tworzą motyla.Następnie rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody żelatynę. Kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy żelatynę.Gdy masa zacznie teżec robimy wzorki na torcie.Następnie z biszkoptu robimy brzuszek reszet dekorujemy według uznania ja udekorowałam galaretką