Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 666
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 364
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3218
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4070
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 666
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 364
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3218
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4070
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 847
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na tortownice średnica 24 cm. Piec w temp. 180°C około 20-30 minut. Gotowy biszkopt zostawic w tortownicy.
MASA POMARAŃCZOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na biszkopt.Odstawiamy do zastygnięcia.
MASA TRUSKAWKOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na masę pomarańczową.Odstawiamy do zastygnięcia.
MASA CYTRYNOWA:Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Masę wylewamy na masę truskawkową.Odstawiamy do zastygnięcia.
Galaretkę kiwi rozpuszczamy w 2 szklanka wody.Gdy zacznie tężec wylewamy na masę cytrynową. Odstawiam do całkowicego zastygnięcia.Gdy masy zastygną wyciągamy powoli ciasto z tortownicy.Następnie przecinamy na pół i bokami złańczamy razem tworzą motyla.Następnie rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody żelatynę. Kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy żelatynę.Gdy masa zacznie teżec robimy wzorki na torcie.Następnie z biszkoptu robimy brzuszek reszet dekorujemy według uznania ja udekorowałam galaretką