Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2060
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3225
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1278
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2034
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2060
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3225
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1278
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2034
Składniki
Do rondelka włóż margarynę, dodaj cukier puder, kakao, olej oraz wodę. Podgrzewaj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wystudź. 2. Oddziel żółtka od białek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę. Żółtka włóż do miski i ucieraj mikserem, stopniowo dodając wystudzoną zawartość rondelka. Następnie małymi porcjami, nie przerywając ucierania, dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukrem wanilinowym. Na koniec dodaj ubite białka i całość delikatnie wymieszaj łyżką. 3. Ciasto przelej do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piekarnik nagrzej do 170° C, piecz ciasto przez 50 minut. 4. Przygotuj polewę. W garnuszku roztop masło, dodaj cukier, kakao oraz śmietankę. Wymieszaj i gotuj krótką chwilę, aż całość zacznie gęstnieć. Przestudzoną polewą udekoruj wystudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie