Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 451
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2269
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 451
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2269
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Składniki
Do rondelka włóż margarynę, dodaj cukier puder, kakao, olej oraz wodę. Podgrzewaj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wystudź. 2. Oddziel żółtka od białek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę. Żółtka włóż do miski i ucieraj mikserem, stopniowo dodając wystudzoną zawartość rondelka. Następnie małymi porcjami, nie przerywając ucierania, dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukrem wanilinowym. Na koniec dodaj ubite białka i całość delikatnie wymieszaj łyżką. 3. Ciasto przelej do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piekarnik nagrzej do 170° C, piecz ciasto przez 50 minut. 4. Przygotuj polewę. W garnuszku roztop masło, dodaj cukier, kakao oraz śmietankę. Wymieszaj i gotuj krótką chwilę, aż całość zacznie gęstnieć. Przestudzoną polewą udekoruj wystudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie