Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella to wyśmienite ciasto, dopasowujące się do każdej okazji. Gorąco POLECAM!!!
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 275
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 275
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 162
Składniki
Pieczemy dwa biszkopty jasne. Dużą puszkę brzoskwiń pokroić w kostkę. Sok z brzoskwiń + 1/2 szkl. wody zagotować i rozpuścić w tym 2 galaretki, kiedy galaretka ochłodzi się :) dodajemy pokrojone brzoskwinie. Kiedy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim biszkoptem.
40 dag nutelli przekładamy do miski i dodajemy jeden płat pokruszonego wafla. Mieszamy i wykładamy na biszkopt.
Przygotowujemy budyń: w szklance mleka ucieramy podane składniki, resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlewamy wymieszane składniki i gotujemy budyń. Po przestudzeniu ucieramy z masłem. Gotowy krem, wykładamy na nutellę. Na krem wykładamy paczkę biszoptów.
Ubijamy śnieżkę według przepisu na opakowaniu. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w szklance wody. Kiedy zacznie tężeć wlewamy do śnieżki. Gotową śnieżkę (lekko tężejącą) wykładamy na biszkopty. Na wierzch ścieramy czekoladę. Powtórzę przełożenie: biszkopt galaretka z brzoskwiniami biszkopt nutella z waflem krem paczka biszkoptów śnieżka z galaretką starta czekolada Smacznego :)