Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oryginalne pączki babuni"
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8692
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3101
Polecam.
Odsłon: 1896
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8692
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3101
Polecam.
Odsłon: 1896
Składniki
Margarynę roztop i ostudź. Drożdże rozkrusz. Dodaj 2 łyżki cukru i 2 łyżki mleka. Całość utrzyj i odstaw do wyrośnięcia. Mąkę połącz z jajkami, żółtkami, cukrem oraz margaryną. Dolej mleko i wyrośnięty rozczyn. Wyrób całość na jednolite ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Uformuj pączki i ułóż je na stolnicy wysypanej mąką. W środek włóż po porcji marmolady, zlep i odstaw do wyrośnięcia.
Usmaż pączki na rozgrzanym smalcu i posyp je cukrem pudrem.Źródło: Super TV