Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oryginalne pączki babuni"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36967
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36967
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Margarynę roztop i ostudź. Drożdże rozkrusz. Dodaj 2 łyżki cukru i 2 łyżki mleka. Całość utrzyj i odstaw do wyrośnięcia. Mąkę połącz z jajkami, żółtkami, cukrem oraz margaryną. Dolej mleko i wyrośnięty rozczyn. Wyrób całość na jednolite ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Uformuj pączki i ułóż je na stolnicy wysypanej mąką. W środek włóż po porcji marmolady, zlep i odstaw do wyrośnięcia.
Usmaż pączki na rozgrzanym smalcu i posyp je cukrem pudrem.Źródło: Super TV