Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowiec z kokosem"
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43650
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 193
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 618
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43650
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 193
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 618
Składniki
Połowę orzechów włoskich mielimy. Z pozostałych odkładamy kilka najładniejszych do dekoracji, resztę dość grubo siekamy.
Orzechy mielone miksujemy z margaryną, cukrem i szczyptą soli. Miksując, dodajemy po jednym jajku.
Masę mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Dolewamy mleko i kilka kropelek olejku migdałowego. Na koniec łączymy z orzechami siekanymi.
Ciasto przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i oprószonej mąką. Wstawiamy na około 50 minut do piekarnika nagrzanego do 175oC.
Wystudzony orzechowiec smarujemy rozpuszczoną w gorącej kąpieli polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą deserową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania 85 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł
Wartość odżywcza 1: porcji 590 kcal, Białko 23 g, Tłuszcz: 62 g, Węglowodany: 72 gŹródło: Rewia