Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowy pudding"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 796
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 796
Składniki
W garnku rozpuść masło, wsyp ryż, dwa rodzaje cukru i skórkę z pomarańczy. Wymieszaj. Wlej 4 łyżki wody i trochę mleka. Gotuj, mieszając. Gdy ryż wchłonie mleko, dolej kolejną małą porcję. Czynność powtarzaj do czasu, aż ryż zrobi się gęsty i miękki. Ostudź. Jajka roztrzep i dodaj do ryżu.
Masę wyłóż na posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą okrągłą formę. Piecz 30 minut w temperaturze 190°C. Po wyjęciu ostudź.
Maliny wsyp do garnka, dodaj cukier i kilka minut podgrzewaj. Następnie przetrzyj je przez sitko, by pozbyć się ziarenek.
Pudding pokrój na kawałki, udekoruj cząstkami pomarańczy i polej sokiem malinowym. Możesz go zastąpić zagęszczonym sokiem.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Super TV