Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowy pudding"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30981
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5118
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30981
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5118
Składniki
W garnku rozpuść masło, wsyp ryż, dwa rodzaje cukru i skórkę z pomarańczy. Wymieszaj. Wlej 4 łyżki wody i trochę mleka. Gotuj, mieszając. Gdy ryż wchłonie mleko, dolej kolejną małą porcję. Czynność powtarzaj do czasu, aż ryż zrobi się gęsty i miękki. Ostudź. Jajka roztrzep i dodaj do ryżu.
Masę wyłóż na posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą okrągłą formę. Piecz 30 minut w temperaturze 190°C. Po wyjęciu ostudź.
Maliny wsyp do garnka, dodaj cukier i kilka minut podgrzewaj. Następnie przetrzyj je przez sitko, by pozbyć się ziarenek.
Pudding pokrój na kawałki, udekoruj cząstkami pomarańczy i polej sokiem malinowym. Możesz go zastąpić zagęszczonym sokiem.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Super TV