Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasternakowa słodycz"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 362
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 122
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 335
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 229
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 362
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 122
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 335
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 229
Składniki
Pasternak i jabłko obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Posiekaj orzechy. Dodaj do pasternaku. Masło utrzyj z cukrem i syropem klonowym. Zmiksuj z żółtkami. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika, a następnie mieszankę z pasternakiem.
Dwie formy o średnicy 20 cm natłuść masłem i obsyp mąką. Ciasto rozlej do form. Piecz w piekarniku w temp. 180 st. przez około 30 minut.
Kiedy ciasta wystygną, wyjmij je. Mascarpone utrzyj z syropem klonowym. Jedno ciasto posmaruj kremem, na górze połóż drugie i dociśnij. Oprósz cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 80 minut 348 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień