Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasternakowa słodycz"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4468
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1485
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 430
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4468
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1485
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 430
Składniki
Pasternak i jabłko obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Posiekaj orzechy. Dodaj do pasternaku. Masło utrzyj z cukrem i syropem klonowym. Zmiksuj z żółtkami. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika, a następnie mieszankę z pasternakiem.
Dwie formy o średnicy 20 cm natłuść masłem i obsyp mąką. Ciasto rozlej do form. Piecz w piekarniku w temp. 180 st. przez około 30 minut.
Kiedy ciasta wystygną, wyjmij je. Mascarpone utrzyj z syropem klonowym. Jedno ciasto posmaruj kremem, na górze połóż drugie i dociśnij. Oprósz cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 80 minut 348 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień