Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 310
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2249
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2877
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 639
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 310
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2249
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2877
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 639
Składniki
biszkopt : jajka ubijamy z solą na sztywno. dodajemy cukier a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. lekko mieszamy . brytfanka smarujemy masłem i sypiemy bułką tartę .pieczemy 30 minut w180 stop. C pianka :białka ubijamy, dodajemy cukier i ostudzoną galaretką (odrobinę zostawiamy )miksujemy ok.2 minut. piankę wkładamy na ostudzony biszkopt i polewamy galaretką (jak krople wody ). wstawiamy do lodówki do stężenia.