Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pianka śmietankowa"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1248
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 180
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1248
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 180
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Składniki
Masło stop, przestudź. Biszkopty bardzo drobno pokrusz. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód tortownicy. Schładzaj 30 min.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody. Odstaw na 10 minut, aby spęczniała. Śliwki umyj, osusz, rozetnij, usuń pestki.
Miąższ pokrój na duże cząstki. Serek śmietankowy utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu.
Śmietanę ubij na sztywno. Bitą śmietanę ostrożnie połącz z żelatyną i utartym serkiem. Połowę śliwek rozłóż na spodzie z biszkoptów. Zalej masą śmietankową.
Na wierzchu rozłóż pozostałe śliwki. Piankę wstaw do lodówki, by zastygła. Gotowe ciasto udekoruj.Źródło: Naj