Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piaskowiec w białej polewie"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113034
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 408
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 562
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113034
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 408
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 562
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijaj jajka i ucieraj.
Mąkę wymieszaj z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dobrze wymieszaj mikserem. Odłóż 2/3, resztę wymieszaj z suchym makiem.
Foremkę posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. Na spodzie rozsmaruj jasne ciasto. Na jasną warstwę łyżką nałóż porcje ciasta z makiem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 50 minut. Gotowe ciasto wystudź. Następnie oblej stopioną polewą czekoladową.Źródło: Tina