Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 143
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 143
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
" Mąkę wymieszaj z sypkimi produktami, posiekaj z margaryną, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Połowę włóż do zamrażarki, drugą częścią wylep formę. Posyp kaszą manną. Ułóż połówki śliwek.
Ubij białka z cukrem, wymieszaj z kisielem. Wyłóż na śliwki. Posyp startą na tarce jarzynowej resztą ciasta (z zamrażarki). Piecz 50 minut w temp. 180°C.
Ciasto z makiem i śliwkami. Wspaniałe połączenie!
Porcje 12 90 min Cena 1,20 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks