Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 206
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 206
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
" Mąkę wymieszaj z sypkimi produktami, posiekaj z margaryną, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Połowę włóż do zamrażarki, drugą częścią wylep formę. Posyp kaszą manną. Ułóż połówki śliwek.
Ubij białka z cukrem, wymieszaj z kisielem. Wyłóż na śliwki. Posyp startą na tarce jarzynowej resztą ciasta (z zamrażarki). Piecz 50 minut w temp. 180°C.
Ciasto z makiem i śliwkami. Wspaniałe połączenie!
Porcje 12 90 min Cena 1,20 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks