Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 732
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 732
Składniki
" Mąkę wymieszaj z sypkimi produktami, posiekaj z margaryną, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Połowę włóż do zamrażarki, drugą częścią wylep formę. Posyp kaszą manną. Ułóż połówki śliwek.
Ubij białka z cukrem, wymieszaj z kisielem. Wyłóż na śliwki. Posyp startą na tarce jarzynowej resztą ciasta (z zamrażarki). Piecz 50 minut w temp. 180°C.
Ciasto z makiem i śliwkami. Wspaniałe połączenie!
Porcje 12 90 min Cena 1,20 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks