Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na spotkanie ze znajomymi. Moje ulubione :-D
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Składniki
CIASTO. Rozdzielić białka od żółtek. W garnku roztopić margarynę, cukier, kakao. Potem dodać żółtka, mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywno.
MASA KOKOSOWA. Ubić białka, cukier puder i mieszać z kokosami.
Ciemne ciasto podzielić na pół. Piec w 200 stopniach - 45 minut.
Schemat przełożenia: ciasto masa ciasto