Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysta rolada"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5870
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 86
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5870
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 86
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Składniki
25 min (plus chłodzenie). Porcja: 340 kcal. Cena porcji: ok. 1,50 zł.
Pomarańcze sparz, obierz, trochę skórki odłóż do dekoracji. Czekoladę drobno posiekaj albo zetrzyj na tarce o dużych otworach. Miąższ pomarańczy drobno pokrój.
Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu. Twaróg połącz z serkiem mascarpone.
Dodaj cukier oraz cukier waniliowy, czekoladę i pomarańcze, dobrze wymieszaj. Połącz z żelatyną. Biszkopt posmaruj kremem, ciasno zwiń. Oprósz cukrem pudrem i udekoruj paseczkami skórki pomarańczowej. Schłodź.Źródło: Naj