Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysta rolada"
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Składniki
25 min (plus chłodzenie). Porcja: 340 kcal. Cena porcji: ok. 1,50 zł.
Pomarańcze sparz, obierz, trochę skórki odłóż do dekoracji. Czekoladę drobno posiekaj albo zetrzyj na tarce o dużych otworach. Miąższ pomarańczy drobno pokrój.
Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu. Twaróg połącz z serkiem mascarpone.
Dodaj cukier oraz cukier waniliowy, czekoladę i pomarańcze, dobrze wymieszaj. Połącz z żelatyną. Biszkopt posmaruj kremem, ciasno zwiń. Oprósz cukrem pudrem i udekoruj paseczkami skórki pomarańczowej. Schłodź.Źródło: Naj