Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysta rolada"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 376
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 585
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1092
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 376
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 585
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1092
Składniki
25 min (plus chłodzenie). Porcja: 340 kcal. Cena porcji: ok. 1,50 zł.
Pomarańcze sparz, obierz, trochę skórki odłóż do dekoracji. Czekoladę drobno posiekaj albo zetrzyj na tarce o dużych otworach. Miąższ pomarańczy drobno pokrój.
Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu. Twaróg połącz z serkiem mascarpone.
Dodaj cukier oraz cukier waniliowy, czekoladę i pomarańcze, dobrze wymieszaj. Połącz z żelatyną. Biszkopt posmaruj kremem, ciasno zwiń. Oprósz cukrem pudrem i udekoruj paseczkami skórki pomarańczowej. Schłodź.Źródło: Naj