Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszyste serduszka"
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 538
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 767
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 538
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 767
Składniki
Zagotuj wodę z masłem, wsyp dwa rodzaje mąki i wymieszaj. Mieszając, na małym ogniu zaparzaj mąkę 2 minuty, aż przestanie przyklejać się do dna i ścian rondelka. Schłódź.
Do ciasta stopniowo dodawaj jajka i proszek do pieczenia. Napełnij ciastem worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką i wyciśnij serduszka na blachę wysmarowaną tłuszczem.
Piecz je w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut, nie otwierając piekarnika. Następnie obniż temperaturę do 160°C i piecz jeszcze 20 minut.
Gdy ciastka się upieką, przenieś je na metalową siatkę i poczekaj, aż wystygną. Poprzekrawaj je w poprzek na połowy.
Z mleka i budyniu ugotuj gęsty krem i mieszając, schłódź. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj krem budyniowy. Wsyp rozmrożone maliny (kilka odłóż), wymieszaj.
Kremem napełnij worek cukierniczy z gładką końcówką i wyciśnij na spody serduszek. Przykryj górnymi częściami, poprósz cukrem pudrem i udekoruj malinami.
Czas przygotowania: 70 min, Cena porcji: ok. 3 zł Kalorie: porcja ok. 133 kcalŹródło: Na żywo