Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po upieczeniu. Idealny dla początkujących kucharzy.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 223
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25153
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 223
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25153
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy ubij na puszystą masę, dodaj powidła, olej i mleko. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodaj do masy jajecznej a na końcu przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piec w temperaturze 180 st. około 45 minut lub do suchego patyczka.
W rondelku rozpuść masło, dodaj cukier, kakao i śmietanę. Mieszaj do połączenia składników. Wystudzony piernik polej polewą i posyp płatkami migdałowym.