Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po upieczeniu. Idealny dla początkujących kucharzy.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 117
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 124
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 90
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 88
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 117
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 124
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 90
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 88
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy ubij na puszystą masę, dodaj powidła, olej i mleko. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodaj do masy jajecznej a na końcu przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piec w temperaturze 180 st. około 45 minut lub do suchego patyczka.
W rondelku rozpuść masło, dodaj cukier, kakao i śmietanę. Mieszaj do połączenia składników. Wystudzony piernik polej polewą i posyp płatkami migdałowym.