Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po upieczeniu. Idealny dla początkujących kucharzy.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19177
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 911
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19177
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 911
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy ubij na puszystą masę, dodaj powidła, olej i mleko. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodaj do masy jajecznej a na końcu przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piec w temperaturze 180 st. około 45 minut lub do suchego patyczka.
W rondelku rozpuść masło, dodaj cukier, kakao i śmietanę. Mieszaj do połączenia składników. Wystudzony piernik polej polewą i posyp płatkami migdałowym.