Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po upieczeniu. Idealny dla początkujących kucharzy.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3054
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 653
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3054
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 653
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy ubij na puszystą masę, dodaj powidła, olej i mleko. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodaj do masy jajecznej a na końcu przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piec w temperaturze 180 st. około 45 minut lub do suchego patyczka.
W rondelku rozpuść masło, dodaj cukier, kakao i śmietanę. Mieszaj do połączenia składników. Wystudzony piernik polej polewą i posyp płatkami migdałowym.