Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysty placek na jogurcie"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Podgrzewaj 2 łyżki cukru pudru, aż się stopi, dodaj 3 łyżki wody, rozpuść karmel. Odłóż 2 łyżki cukru pudru, resztę wsyp do karmelu, dodaj miód, przyprawę do piernika i kakao. Podgrzewaj, aż się połączą. Zestaw z ognia. margarynę pokrój na małe kawałki, włóż je do ciepłej masy. Mieszaj, aż stanie się gładka. Odstaw do wystudzenia.
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka oraz odłożony cukier utrzyj na puszysty krem. Dodaj do masy miodowej. Ciągle mieszając, porcjami dokładaj też jogurt oraz mąkę uprzednio wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę. Połącz ją z masą. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz około godziny. Ostudź.Źródło: Tina