Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rabarbarowe z galaretką"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18367
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9505
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4077
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 342
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18367
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9505
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4077
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 342
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Wenc z Rzeszowa
op. okrągłych biszkoptów, 4 łyżeczki żelatyny, 20 dag śmietany 18-proc., 3/4 szklanki cukru pudru, 6 łodyg rabarbaru, 3 łyżki cukru.
Tortownicę o śr. ok. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż biszkopty.
Trzy łyżeczki żelatyny rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Dodaj śmietanę i cukier puder, dokładnie wymieszaj. Wylej na biszkopty, schłodź.
Pozostałą łyżeczkę żelatyny rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku. Rabarbar umyj, pokrój, włóż na patelnię. Dodaj cukier i łyżkę wody, duś na małym ogniu do miękkości. Lekko ostudź.
Zmiksuj, wlej pozostałą żelatynę, wymieszaj. Wylej na ciasto, wstaw do lodówki.Źródło: Chwila dla Ciebie