Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rabarbarowe z galaretką"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 854
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9676
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 854
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9676
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Wenc z Rzeszowa
op. okrągłych biszkoptów, 4 łyżeczki żelatyny, 20 dag śmietany 18-proc., 3/4 szklanki cukru pudru, 6 łodyg rabarbaru, 3 łyżki cukru.
Tortownicę o śr. ok. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż biszkopty.
Trzy łyżeczki żelatyny rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Dodaj śmietanę i cukier puder, dokładnie wymieszaj. Wylej na biszkopty, schłodź.
Pozostałą łyżeczkę żelatyny rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku. Rabarbar umyj, pokrój, włóż na patelnię. Dodaj cukier i łyżkę wody, duś na małym ogniu do miękkości. Lekko ostudź.
Zmiksuj, wlej pozostałą żelatynę, wymieszaj. Wylej na ciasto, wstaw do lodówki.Źródło: Chwila dla Ciebie