Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy drożdżowe z dżemem"
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 175
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8595
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 397
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 175
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8595
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 397
Składniki
Drożdże rozpuść w odrobinie ciepłego mleka. Dodaj mąkę, cukier waniliowy, sól i mleko (tyle, by ciasto miało dużo gęstszą konsystencję niż na naleśniki). Mieszaj, aż w cieście powstaną pęcherzyki powietrza. Odstaw.
Olej rozgrzej na patelni. Łyżką maczaną w ciepłej wodzie kładź porcje ciasta na oleju. Łyżką zrób lekki dołek w cieście, nałóż odrobinę dżemu. Przykryj go cienką warstwą ciasta. Umaż z dwóch stron. Posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,50 zł.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie