Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy drożdżowe z dżemem"
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1387
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 271
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1387
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 271
Składniki
Drożdże rozpuść w odrobinie ciepłego mleka. Dodaj mąkę, cukier waniliowy, sól i mleko (tyle, by ciasto miało dużo gęstszą konsystencję niż na naleśniki). Mieszaj, aż w cieście powstaną pęcherzyki powietrza. Odstaw.
Olej rozgrzej na patelni. Łyżką maczaną w ciepłej wodzie kładź porcje ciasta na oleju. Łyżką zrób lekki dołek w cieście, nałóż odrobinę dżemu. Przykryj go cienką warstwą ciasta. Umaż z dwóch stron. Posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,50 zł.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie