Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 150
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 248
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 150
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 248
Składniki
Najpierw robimy BISZKOPT i czekamy aż ostygnie: przygotowanie: Białka ubić mikserem, nadal ubijając dodać żółtka i cukier, następnie zmniejszyć obroty i wsypać mąkę z proszkiem. Prostokątną blachę posmarować i wysypać bułką tartą, wylać masę. Włożyć do zimnego piekarnika i włączyć spód 170oC najlepiej z termo obiegiem. Czas pieczenia ok. 20 min. Po upieczeniu biszkopti nie wyciągać z blachy! ------na zdjęciu jest ciemny biszkopt z dod. 2 łyżek kakao------- MASA: Kremówkę ubić, dodać śnieżki i wymieszać. 1 i 1/4 czekolady roztopić z mlekiem, cały czas mieszając - potem ostudzić aby nie było gorące (powinno być letnie aby czekolada się znowu nie ścięły!). Następnie dodawać do śmietany ze śnieżkami cały czas mieszając, na koniec wsypać kokos i również wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt a na górę zetrzeć resztę czekolady! Przechowywać w lodówce! SMACZNEGO