Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada serowa z marcepanem"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1254
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 184
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1254
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 184
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Składniki
Jajka ubić z 12,5 dag cukru i solą. Połączyć z mąkami zmieszanymi z proszkiem do pieczenia oraz z mlekiem i migdałami. Ciasto przelać na blachę (32x39 cm) wyłożoną pergaminem. Piec 10 minut w 200°C.
Biszkopt wyłożyć na posypaną cukrem ściereczkę, razem zrolować. Wystudzone ciasto rozwinąć, posmarować marmoladą. Pistacje zemleć, zagnieść z marcepanem.
Masę (odłożyć 2,5 dag) rozwałkować na wielkość biszkopta. Ułożyć na marmoladzie.
Mascarpone wymieszać z twarogiem i resztą cukru. Ostrożnie wmieszać śmietanę kremówkę ubitą z cukrem wanilinowym. 2/3 kremu nałożyć na warstwę marmolady. Ciasto ciasno zrolować, posmarować pozostałym kremem. Włożyć na godzinę do lodówki. Z reszty marcepanu powycinać gwiazdki, kwiatuszki itp. do udekorowania rolady.
<strong>Czas przygotowania: ok. 60 minut (bez chłodzenia)</strong>Źródło: Życie na gorąco