Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Różowe bezy z kremem czekoladowym"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1471
Polecam.
Odsłon: 253
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1471
Polecam.
Odsłon: 253
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia. Białka wybij do suchej miski, dodaj szczyptę soli i ubij na gładką, sztywną masę. Powoli dodawaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści.
Przełóż łyżką ubite białka na blachy, z każdej porcji formując niewielką kulkę. Wykałaczkę maczaj w soku z buraka i zrób nią barwny fantazyjny zawijas na wierzchu każdej bezy.
Wstaw ciastka na godzinę do piekarnika. Następnie wyłącz go, ale nie wyjmuj bez, niech stopniowo wystygną w piecu. Ostudzone przełóż kremem.
Czas przygotowania: 15 minut + 2 godziny chłodzenia + godzina pieczenia • porcja: 225 kcal • koszt: ok. 2 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia