Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Różowe bezy z kremem czekoladowym"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5191
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 774
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11569
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5005
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1251
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5191
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 774
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11569
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5005
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1251
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia. Białka wybij do suchej miski, dodaj szczyptę soli i ubij na gładką, sztywną masę. Powoli dodawaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści.
Przełóż łyżką ubite białka na blachy, z każdej porcji formując niewielką kulkę. Wykałaczkę maczaj w soku z buraka i zrób nią barwny fantazyjny zawijas na wierzchu każdej bezy.
Wstaw ciastka na godzinę do piekarnika. Następnie wyłącz go, ale nie wyjmuj bez, niech stopniowo wystygną w piecu. Ostudzone przełóż kremem.
Czas przygotowania: 15 minut + 2 godziny chłodzenia + godzina pieczenia • porcja: 225 kcal • koszt: ok. 2 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia