Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Masło roztapiamy i odstawiamy, by wystygło. Z mąki, jajek (jedno białko trzeba zostawić), cukru, roztopionego masła i wina zagniatamy elastyczne ciasto.
Wkładamy je na 10 min do lodówki, a potem rozwałkowujemy na grubość 2 mm. Wycinamy szklanką kółka i nawijamy je na metalowe rurki, by brzegi zachodziły na siebie. Końcówki ciasta smarujemy białkiem i zlepiamy.
Rurki smażymy ok 2-3 min. w głębokim oleju (musi być bardzo mocno rozgrzany). Gdy zrobią się rumiane i na ich powierzchni pojawią się pęcherzyki, wyjmujemy je. Odsączamy na papierowym ręczniku, a gdy trochę przestygną, zdejmujemy z rurek. Trzeba bardzo uważać, by się przy tym nie poparzyć.
Przygotowujemy nadzienie. Mieszamy serek ze śmietanką, cukrem pudrem i sokiem cytrynowym. Szprycą lub rękawem cukierniczym nadziewamy rurki kremem i z obu stron posypujemy dodatkami.
<strong>: 35 minut. Porcja: 80 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie