Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczek bez sera"
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 5
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 828
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 42
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 91
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 5
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 828
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 42
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 91
Składniki
ok. 45 min; PIECZENIE: 50-60 min; PEŁNY KOSZT: ok. 17 ZŁ
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj żółtka, margarynę, pół szkl. cukru i proszek do pieczenia. Zagnieć kruche ciasto, uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min.
Śmietany wymieszaj z wiórkami i budyniami (nie miksuj), białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Połącz masy, delikatnie mieszając.
Ciasto podziel na 2 porcje. Jedną rozwałkuj. Wylep dno blaszki. Nałóż masę. Posyp resztą ciasta startego na tarce. Piecz 50-60 min w 190°C.
<strong>Krystyna Maciaszek z Plebanki</strong>Źródło: Świat kobiety