Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik z dodatkiem skórki pomarańczowej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11738
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1276
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12367
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3195
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11738
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1276
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12367
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3195
Składniki
Ucieramy żółtka z cukrem na białą masę, dodajemy stopniowo miękkie masło ciągle mieszając, dosypujemy budyń w proszku, cukier waniliowy. Pod koniec stopniowo dodajemy ser biały, ucierając wszystko na gładką masę.
Ubijamy białka na sztywno z dodatkiem szczypty soli, dodajemy do masy wraz ze skórką pomarańczową, delikatnie mieszając.
Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Masę wlewamy do tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 ''''C przez 60 min. Upieczone ciasto pozostawiamy w wyłączonym piekarniku do ostudzenia. Dzięki temu ciasto nie opadnie.
W trakcie pieczenia możemy pod koniec przykryć wierzch ciasta folią aluminiową, aby nie było zanadto spieczone z wierzchu.