Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik z dodatkiem skórki pomarańczowej.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2560
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 422
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4371
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2560
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 422
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4371
Składniki
Ucieramy żółtka z cukrem na białą masę, dodajemy stopniowo miękkie masło ciągle mieszając, dosypujemy budyń w proszku, cukier waniliowy. Pod koniec stopniowo dodajemy ser biały, ucierając wszystko na gładką masę.
Ubijamy białka na sztywno z dodatkiem szczypty soli, dodajemy do masy wraz ze skórką pomarańczową, delikatnie mieszając.
Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Masę wlewamy do tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 ''''C przez 60 min. Upieczone ciasto pozostawiamy w wyłączonym piekarniku do ostudzenia. Dzięki temu ciasto nie opadnie.
W trakcie pieczenia możemy pod koniec przykryć wierzch ciasta folią aluminiową, aby nie było zanadto spieczone z wierzchu.