Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11409
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1179
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9964
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11409
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1179
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9964
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Rozpuścić masło lub palmę i pozostawić do ostudzenia, następnie ubić pianę z 10 białek, w innym naczyniu utrzeć twaróg z cukrem i cukrem waniliowym dodając kolejno po jednym żółtku, wlać ostudzoną palmę i dalej ucierać , dodać mąkę ziemniaczaną i na koniec ubitą pianę delikatnie wymieszać(robię to mikserem na najmniejszych obrotach). Wykładam masę serową na blaszkę wyłożoną herbatnikami i wstawiam do ZIMNEGO piekarnika na około 60 minut, temp.170 st..Upieczony sernik okrajam nożem wkoło blaszki (wtedy tak nie opada).Można polukrować lub posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!