Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik jagodowo-kokosowy"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4442
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1442
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 386
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4442
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1442
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 386
Składniki
Jeden biszkopt ułóż na spodzie tortownicy. Jagody przebierz, opłucz, osącz. Połowę owoców zmiksuj i przetrzyj, resztę rozgnieć widelcem. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw na 10 minut, aby spęczniała.
Jeden serek wymieszaj ze szklanką jogurtu i musem jagodowym. Szklankę śmietany ubij z łyżką cukru oraz 2 łyżkami likieru. Dodaj do masy serowej. Połowę żelatyny rozpuść i ostrożnie połącz z pianką. Wylej na spód biszkoptowy. Przykryj drugim krążkiem ciasta. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Pozostały serek połącz z resztą jogurtu i rozgniecionymi jagodami. Resztę śmietany ubij z pozostałym cukrem oraz likierem. Dodaj do masy serowej. Drugą połowę żelatyny rozpuść, podgrzewając. Połącz z pianką. Przełóż ją do tortownicy i schładzaj torcik jeszcze 3 godziny.Źródło: Tina