Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik jagodowo-kokosowy"
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1307
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1307
Składniki
Jeden biszkopt ułóż na spodzie tortownicy. Jagody przebierz, opłucz, osącz. Połowę owoców zmiksuj i przetrzyj, resztę rozgnieć widelcem. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw na 10 minut, aby spęczniała.
Jeden serek wymieszaj ze szklanką jogurtu i musem jagodowym. Szklankę śmietany ubij z łyżką cukru oraz 2 łyżkami likieru. Dodaj do masy serowej. Połowę żelatyny rozpuść i ostrożnie połącz z pianką. Wylej na spód biszkoptowy. Przykryj drugim krążkiem ciasta. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Pozostały serek połącz z resztą jogurtu i rozgniecionymi jagodami. Resztę śmietany ubij z pozostałym cukrem oraz likierem. Dodaj do masy serowej. Drugą połowę żelatyny rozpuść, podgrzewając. Połącz z pianką. Przełóż ją do tortownicy i schładzaj torcik jeszcze 3 godziny.Źródło: Tina