Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik marmurkowy"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1449
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 536
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3619
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1330
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1449
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 536
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3619
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1330
Składniki
Zagnieść kruche ciasto. Schłodzić, rozwałkować, przełożyć na blachę, ponakłuwać widelcem. Piec ok. 12 minut w temp. 185°C.
Twaróg zmiksować ze śmietaną, żółtkami i cukrem. Wymieszać z bakaliami oraz ubitą pianą z białek. Masę podzielić na pół. Do jednej dodać stopioną, wystudzoną czekoladę i budyń czekoladowy. Do drugiej budyń waniliowy.
Obie masy na przemian układać na podpieczonym spodzie. Lekko przemieszać widelcem. Piec w temp. 160°C ok. 60 minut.
Czekolady rozpuścić osobno w kąpieli wodnej. Gdy sernik nieco przestygnie, ozdobić nimi wierzch ciasta.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium