Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik marmurkowy"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1432
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 472
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1432
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 472
Składniki
Zagnieść kruche ciasto. Schłodzić, rozwałkować, przełożyć na blachę, ponakłuwać widelcem. Piec ok. 12 minut w temp. 185°C.
Twaróg zmiksować ze śmietaną, żółtkami i cukrem. Wymieszać z bakaliami oraz ubitą pianą z białek. Masę podzielić na pół. Do jednej dodać stopioną, wystudzoną czekoladę i budyń czekoladowy. Do drugiej budyń waniliowy.
Obie masy na przemian układać na podpieczonym spodzie. Lekko przemieszać widelcem. Piec w temp. 160°C ok. 60 minut.
Czekolady rozpuścić osobno w kąpieli wodnej. Gdy sernik nieco przestygnie, ozdobić nimi wierzch ciasta.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium