Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na letnie upały
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15966
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 108
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 288
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 90
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 495
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15966
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 108
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 288
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 90
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 495
Składniki
Zagotuj w garnku 200 ml wody. Wsyp opakowanie galaretki cytrynowej i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
Połącz twaróg z ostudzoną galaretką i przełóż masę serową po skosie do foremek. Wstaw foremki do lodówki pod kątem, aby masa serowa zastygła po skosie.
Zagotuj 300 ml wody i dodaj do niej galaretkę truskawkową. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Czekaj aż galaretka lekko stężeje. W tym czasie przygotuj truskawki. Umyj je, obierz szypułki i pokrój na małe kawałki.
Truskawki możesz przełożyć na stężoną masę serową i zalej je galaretką. Całość wkładamy do lodówki jeszcze na kilka godzin. Przed podaniem możemy udekorować.