Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na letnie upały
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 5
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 119
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 5
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 119
Składniki
Zagotuj w garnku 200 ml wody. Wsyp opakowanie galaretki cytrynowej i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
Połącz twaróg z ostudzoną galaretką i przełóż masę serową po skosie do foremek. Wstaw foremki do lodówki pod kątem, aby masa serowa zastygła po skosie.
Zagotuj 300 ml wody i dodaj do niej galaretkę truskawkową. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Czekaj aż galaretka lekko stężeje. W tym czasie przygotuj truskawki. Umyj je, obierz szypułki i pokrój na małe kawałki.
Truskawki możesz przełożyć na stężoną masę serową i zalej je galaretką. Całość wkładamy do lodówki jeszcze na kilka godzin. Przed podaniem możemy udekorować.