Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik pachnący jagodami"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3442
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2740
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 127
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 101
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3442
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2740
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 127
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 101
Składniki
ok. 65 minut • Porcja ok. 290 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 16 porcji
Oba rodzaje sera zmiksuj z cukrem na niskich obrotach. Stopniowo wlewaj mleko skondensowane. Kolejno wbijaj jajka, cały czas miksując. Dodaj olejek rumowy (jeśli wolisz delikatny smak sernika, zamień go waniliowy lub cytrynowy) i wiórki kokosowe. Ponownie zmiksuj.
Delikatnie wmieszaj do masy serowej około 2 łyżek umytych i osuszonych jagód.
Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia poukładaj cienkie krakersy jeden obok drugiego.
Do tortownicy wyłóż masę serową, wyrównaj powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C. Po 20 minutach zredukuj temperaturę do 130°C i piecz jeszcze około 35 minut.
Po upieczeniu zostaw sernik w otwartym piekarniku do wystudzenia.
Na wierzchu ciasta rozłóż pozostałe jagody, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie