Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik pachnący jagodami"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 939
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15288
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 939
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15288
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
ok. 65 minut • Porcja ok. 290 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 16 porcji
Oba rodzaje sera zmiksuj z cukrem na niskich obrotach. Stopniowo wlewaj mleko skondensowane. Kolejno wbijaj jajka, cały czas miksując. Dodaj olejek rumowy (jeśli wolisz delikatny smak sernika, zamień go waniliowy lub cytrynowy) i wiórki kokosowe. Ponownie zmiksuj.
Delikatnie wmieszaj do masy serowej około 2 łyżek umytych i osuszonych jagód.
Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia poukładaj cienkie krakersy jeden obok drugiego.
Do tortownicy wyłóż masę serową, wyrównaj powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C. Po 20 minutach zredukuj temperaturę do 130°C i piecz jeszcze około 35 minut.
Po upieczeniu zostaw sernik w otwartym piekarniku do wystudzenia.
Na wierzchu ciasta rozłóż pozostałe jagody, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie