Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z jeżynami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Składniki
Herbatniki rozkrusz na drobno, wymieszaj w misce z miękkim masłem w kawałkach i kakao. Masę dociśnij na dno tortownicy tak, aby powstała wyższa krawędź. Następnie zapiekaj ciasto w piekarniku w temperaturze 180° C przez około 10 minut. Wyjmij i wystudź.
Szklankę jeżyn przetrzyj przez sitko. Powstały sok osłódź dwiema łyżkami cukru i gotuj przez chwilę, aż zgęstnieje.
Twarożek wymieszaj ze śmietaną, aromatem waniliowym, jajkami i resztą cukru tak, aby powstała gładka masa.
Wyłóż krem na schłodzone podpieczone ciasto. Pokrop go sokiem z jeżyn i drewnianym patyczkiem utwórz efektowny marmurkowy wzór.
Ciasto dopiekaj w temperaturze 160° C przez około 50 minut. Przed podaniem udekoruj je resztą jeżyn i pokrój na porcje.
Czas przygotowania: 90 min.
Do masy serowej, jeśli lubisz, możesz dodać rodzynki oraz kandyzowaną skórkę z pomarańczy.Źródło: Na żywo