Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z jeżynami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44442
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 40
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44442
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 40
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dosyp cukier, kakao i proszek do pieczenia. Następnie dodaj olej, jajka oraz jogurt i utrzyj na gładką masę. Przelej ciasto do wcześniej przygotowanej formy (wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i wysypanej mąką). Ciasto piecz w temperaturze 180°C ok. 20 minut. Po wyjęciu odstaw do przestygnięcia.
W tym czasie utrzyj twaróg z jogurtem, żółtkiem, cukrem zwykłym i wanilinowym oraz budyniem w proszku. Powstały krem rozsmaruj na ostudzonym cieście i ułóż na nim jeżyny. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 20 minut. Odstaw do wystygnięcia.
Schłodzoną śmietankę ubij z zagęstnikiem i cukrem na sztywno. Dodaj jogurt i wymieszaj. Następnie rozsmaruj krem na ostudzonym cieście. Wstaw na godzinę do lodówki, po czym pokrój na porcje i udekoruj jeżynami.
100 minut , Porcja: 272 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie