Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z jeżynami"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8911
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21875
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 532
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8911
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21875
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 532
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dosyp cukier, kakao i proszek do pieczenia. Następnie dodaj olej, jajka oraz jogurt i utrzyj na gładką masę. Przelej ciasto do wcześniej przygotowanej formy (wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i wysypanej mąką). Ciasto piecz w temperaturze 180°C ok. 20 minut. Po wyjęciu odstaw do przestygnięcia.
W tym czasie utrzyj twaróg z jogurtem, żółtkiem, cukrem zwykłym i wanilinowym oraz budyniem w proszku. Powstały krem rozsmaruj na ostudzonym cieście i ułóż na nim jeżyny. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 20 minut. Odstaw do wystygnięcia.
Schłodzoną śmietankę ubij z zagęstnikiem i cukrem na sztywno. Dodaj jogurt i wymieszaj. Następnie rozsmaruj krem na ostudzonym cieście. Wstaw na godzinę do lodówki, po czym pokrój na porcje i udekoruj jeżynami.
100 minut , Porcja: 272 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie