Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z malinami pod migdałową skorupką"
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3549
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 96
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 6315
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 28
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3549
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 96
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 6315
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 28
Składniki
80 minut • Porcja ok. 175 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na 16 porcji
Zagnieć ciasto na spód: masło utrzyj z cukrem na gładko, dodaj żółtka, śmietanę i wymieszaj. Dołóż obie mąki z proszkiem do pieczenia i zagnieć jednolite ciasto. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 min.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając żółtka. Białka zachowaj. Porcjami dokładaj ser i miksuj na niskich obrotach. Dołóż budyń i proszek do pieczenia. Pod koniec dodaj śmietankę.
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie połącz je z masą serową. Dokładnie osączone i lekko oprószone mąką maliny wmieszaj do masy serowej.
Natłuszczoną i wysypaną bułką tartą tortownicę wylep schłodzonym ciastem. Wylej na nie masę serową, wyrównaj powierzchnię. Posyp grubo płatkami migdałowymi.
Piecz w 180°C około godziny.Źródło: Kobieta i życie