Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z rumem i czekoladą"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 290
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1256
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 290
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1256
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym, proszkiem, jajkiem, żółtkiem, szczyptą soli. Przesiekać z zimnym masłem, szybko zagnieść. Ciasto owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzone rozwałkować, rozłożyć w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ponakłuwać widelcem, piec 12 min w temp. 180oC.
Jajka umyć, białka ubić na pianę. Masło utrzeć z cukrem, żółtkami, aromatem. Dodać ser, kaszę, cukier waniliowy, mąkę i porcjami ser, delikatnie wymieszać z bakaliami i pianą. Rozłożyć na cieście, piec 55 min w temp. 180oC. Jeszcze ciepłe oblać polewą.
Przed dodaniem bakalii sparz je i osącz z nadmiaru wody na ręczniku papierowym. Pamiętaj, by orzechy drobno posiekać.Źródło: Twoje Imperium