Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z wiśniami na zimno"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 27
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 50
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 163
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 27
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 50
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 163
Składniki
Herbatniki miksujemy, dodając roztopione letnie masło. Masą wylepiamy spód tortownicy, dociskając i wyrównując powierzchnię. Wstawiamy do lodówki.
Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem. Gotujemy 8-10 minut, sok odcedzamy. Jeśli trzeba, dolewamy do niego tyle wody, by uzyskać 500 ml płynu. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy wiśnie, wsypujemy galaretkę. Mieszamy i ochładzamy. Rozprowadzamy na herbatnikowym spodzie.
Twaróg wykładamy do miski, dodajemy cukier puder, mieszamy. Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z dodawaną po łyżce masą serową.
Żelatynę przez chwilę namaczamy w zimnym mleku. Mleko podgrzewamy, żelatynę rozpuszczamy. Letnią wlewamy do sera. Ser wykładamy na torcik i odstawiamy do stężenia do lodówki. Dekorujemy wiśniami w galaretce, listkami mięty itp.Źródło: Rewia