Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowy przekładaniec"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5985
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5985
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę oraz proszek, wymieszaj. Piecz 30-40 minut w temperaturze 180° C.
Dwie galaretki truskawkowe rozpuść w 1 l wrzątku. Gdy przestygną, wymieszaj z dwoma serkami. Gdy masa zacznie tężeć, wylej ją na przestudzony spód biszkoptowy i wstaw do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuść w 400 ml wrzątku. Truskawki ułóż na różowej warstwie i zalej tężejącą galaretką. Schłodź.
Dwie galaretki cytrynowe rozpuść w 1 l wrzątku. Schłodzone połącz z dwoma serkami. Gdy masa zacznie tężeć, wylej ją na galaretkę. Wstaw do lodówki.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w 200 ml wrzątku. Gdy przestygnie, dodaj do zmiksowanych na mus brzoskwiń. Wylej na masę serową, wstaw do lodówki. Z dwóch galaretek cytrynowych i serków przygotuj masę (punkt 4). Wylej ją na brzoskwinie, schłodź. Na wierzchu ułóż plasterki bananów i zalej tężejącą galaretką cytrynową (wcześniej rozpuść ją w 400 ml wrzątku).
(bez czasu oczekiwania): 35 minut Porcja: 320 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie